DIGITAL IMAGE

Església de la Mare de Déu del Socors

Des del segle XVI la Comunitat de Pares Agustins manté el culte en aquesta església dedicada a Santa Maria Verge, amb el títol de la “Mare de Déu del Socors”, advocació mariana de gran tradició dins l’Ordre de Sant Agustí.

El temple és obra del segle XVII, realitzat tot ell en pedra de marés, d’una sola nau i deu capelles laterals. Destaca el conjunt de I’altar major amb la bella talla hispalense del segle XVI de la Verge del Socors i el grup de Sant Agustí.

La capella el.líptica de Sant Nicolau de Tolentí o “Set Capelles” (coneguda també com de “Santa Rita”) està cuberta per I’esvelta cúpula barroca del segle XVIII, restaurada en 2004, considerada com el millor exemple del barroc a les Illes Balears, obra de I’arquitecte i escultor navarres Francesc Herrera. En ella té culte Santa Rita de Casia en el seu retaule del segle XVIII.

Una altra mostra de gran valor és l’ orgue del segle XVIII, obra dels organers mallorquins, germans Caimari, considerat com un dels millors orgues de Mallorca.

Al costat d’aquest temple, es conserva, tancat al culte, l’església de la Mare de Déu de Gracia (actualment de “dels Desamparats”), un molt bell temple gòtic del segle XV.